Behandling Häst

Första besöket tar ungefär 1,5 timme, när vi sedan lärt känna varandra beräknas ett besök ta 45min till en timme. När jag först kommer ut till din häst tar jag en anamnes där du som hästägare berättar lite kort om vad din häst har varit med om tidigare, hur ni tränar idag, tidigare skador och vad du upplever som problem för tillfället. Allt detta förs ner i en journal. Jag gör sedan en grundlig undersökning av hästen, där jag palperar muskler, kotor, leder och senor. Eventuellt vill jag även se hästen i rörelse. 

Efter undersökningen anpassar jag min behandling efter just din hästs behov med TCM akupunktur, laser, massage och vid behov strech och moxa. Efter behandlingen avslutar jag med att ge råd och tips om träning, utrustning, foder och eventuella stretchövningar. Visar även hur du själv kan jobba med hästen för att förebygga framtida problem.

Att tänka på kan vara är att man sällan löser alla problem på bara en behandling. Normalt är 1-4 behandlingar på en 5 veckors period. Det är också alltid bra att behandla besvären innan de blir för stora. Så vänta inte för länge innan du bokar tid för behandling!

 

LASER

Laser är ett  koncentrerat ljus med specifika våglängder. Laserljuset ökar cirkulationen genom att det vidgar kärlen och ökar produktionen i mitokondrierna i cellen ("cellens kraftverk"). Det ger en lokal stimulering av immunförsvaret och dessutom smärtlindring genom att  utsöndra endorfiner. En snabbare och bättre läkning kan uppnås.

 • Senskador, böjsenor & Gaffelbandsskador
 • Ledinflammationer
 • Muskelinflammationer
 • Gallor och Ödem
 • Svullnader
 • Strålröta
 • Sårskador

 

NY LASERTEKNIK!

MLS terapi – samverkan mellan olika laserljus

MLS Terapi är en ny innovativ behandling då den kombinerar och synkroniserar specifika laserljus, var och en med sin egen karakteristiska terapeutiska effekt. Denna möjlighet till samverkan förstärker därmed alla kända positiva effekter som olika laserljus har vid behandling av olika tillstånd.

Det är känt att

 • Kontinuerlig Laser med våglängden 808 nm verkar snabbt på inflammation och ödem .Den stimulerar blod och lymfsystemet vilket ger snabbare reabsorption . Däremot har den en sekundär effekt på smärta. Smärtlindring kommer  som följd av att  inflammationen/svullnaden  minskar. Oftast ses smärtlindring inom 24 till 36 timmar men ibland snabbare.
 • Pulsad Laser våglängd 905 nm, å andra sidan, har en snabbare effekt på smärta, eftersom den har förmåga att framkalla analgesi, -verkar på grova myelinated Aa nervfiber-. Den är mindre behandlingseffektiv  vid infammation och ödem då pulserande laserljus har en lägre medeleffekt och genom detta blir behandlingstiderna längre.
För god prestation och välbefinnande är det viktigt att alla bitar faller på plats, såväl bra anpassad träning, som bra foder och att ta hand om trötta och ömma muskler. Det kan finns många anledningar till att din häst behöver behandling tex; felaktig ridning, skador som leder till fel belastning, dåligt anpassad utrustning eller helt enkelt för att förebygga problem och underlätta för vidare utbildning och prestation.
 

Massage gör att blodcirkulationen i musklerna ökar vilket bidrar till att transporten av näring till muskler och övriga organ i kroppen ökas. Även lymfcirkulationen ökar, lymfan hjälper kroppen att bli av med oönskade partiklar som tex bakterier, virus och mjölksyra. Också inre blödningar efter tex. skador och muskelbristningar hjälps att transportteras bort.
 
Stretch på häst såväl som på människa är bra för att tänja muskler, öka rörligheten och förebygga skador.

Inför en behandling bör du tänka på:

 • Hästen får inte ha någon akut inflammation eller feber.
 • Hästen ska vara torr och ren, så planera med täcken för väder och vind!
 • Hästen behöver oftast ta det lugnt dagen efter behandling, så boka inte behandling direkt inför tävling eller träning.
 • Hästen får ej vara dräktig.

 

Att tänka på är också att om hästen får annan behandling av tex veterinär, hör med denna innan du bokar tid. Akupunkturbehandlig ersätter inte veterinärvård, men är ett utmärkt kompliment!

 

PRIS:

  750kr inkl moms / Behandlig

Milersättning 25kr milen tillkommer

Jag utgår från Gävle.

Vid behov av flertal behandlingar eller tidsbokning för flertalet hästar kan ges ett rabatterat pris.

Ett tips är att höra med dina stallkamrater innan du bokar så vi kan boka in flera I samma stall på samma tillfälle så delar ni på milersättningen.

 

Avbokning skall ske senast 24h i förväg annars debiteras full taxa.

Observera att det är tävlingskarens på de flesta av mina behandlingar på 96 timmar.

Innehar F-skattsedel och är ansvarsförsäkrad

Jessica Svedjerot

 

 TCM Akupunktör & Diplomerad Equiatriker 

 

jessica@horsesandpeople.se

0707-48 02 03

Innehar F-skattsedel Ansvarsförsäkrad

Medlem i Svenska Akupunkturförbundet

Har vid årskiftet tagit en paus med behandling på människor pga utbildning och andra projekt.

Finnas alltså inte kvar i behandlingslokalen på söder.

NYHET!

C-TRÄNARE  DRESSYR

Påbörjat utbildning till C-tränare i dressyr färdig i höst 2019

För bokning av träning kontakta mig på 0707-480203

Laserbehandlig!

Med senaste lasertekniken mot inflammation och smärta!

login