Akupunktur Människa

AKUPUNKTUR

Jag arbetar med akupunktur enligt Traditionell Kinesisk medicin (TCM), vilket innebär att jag använder ett holistiskt synsätt och ställer en diagnos och behandlar utifrån hela patienten. Tanken är att inte bara behandla sjukdomens symtom utan istället fösöka hitta den verkliga orsaken till symtomen.

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin och har använts i tusentals år i Kina. Akupunktur innebär behandling med nålar i specifika punkter på kroppen. Varje punkt har sin speciella funktion och olika kombinationer av punkter väljs vid olika sjukdomar.

Innan behandling görs en noggrann undersökning av patienten, där många tecken och signaler vävs samman till en diagnos som ledet till en behandlingsstrategi. TCM akupunktören skaffar sig en grundlig förståelse för patientens medicinska och allmänna bakgrund genom samtal och undersökning, för att kunna förstå sjukdomsorsak och för att till varje enskild patient väja en specifik kombination av punkter.

 

Några exempel på symtom som kan behandlas med TCM akupunktur:

 

  • Smärta:  Migrän/ Huvudvärk, ryggproblem,  tennisarmbåge, nacke och axlar, Frozen shoulder, carptaltunnel syndrom, Artros 
  • Mag-tarmproblem:  IBS, Diarré, Förstoppning, uppblåsthet, matsmältningsproblem.
  • Fertilitet & Hormonella sjukdomar:  IVF-Support, ofrivillig barnlöshet/infertilitet, Klimakteriebesvär, PMS, menstruationsstörningar-värk.
  • Psykiska & Nerv sjukdomar:  Stress,  Sömnproblem, Depression, Kronisk Trötthet, Migrän, ansiktsförlamning.
  • Allergi:  Hösnuva, Astma
  • Rökavänjning

 

Skilj på kinesisk akupunktur och sensorisk stimulering


Ursprunglig akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin (kinesisk akupunktur) som beskrivs på denna sida skall inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd inom landstinget. Sensorisk stimulering utförd bl a av sjukgymnast används inom landstinget företrädesvis på smärtpatienter. Sensorisk stimulering utförs med mindre mängd behandlingstekniker än vid kinesisk akupunktur. Enbart västerländsk diagnos utförs och kinesisk akupunkturbedömning utesluts. Utbildningarna i sensorisk stimulering pågår ofta under 2-4 veckor. Det finns även andra varianter av akupunktur men Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin värnar den ursprungliga traditionella kinesiska akupunkturen med flerårig utbildning och praktik.

 

Pris:

  • Akupunktur Behandling  500kr
  • Akupunktur (smärtrelaterat) + Massage  700kr

Jessica Svedjerot

 

 TCM Akupunktör & Diplomerad Equiatriker 

 

jessica@horsesandpeople.se

0707-48 02 03

Innehar F-skattsedel Ansvarsförsäkrad

Medlem i Svenska Akupunkturförbundet

Har vid årskiftet tagit en paus med behandling på människor pga utbildning och andra projekt.

Finnas alltså inte kvar i behandlingslokalen på söder.

NYHET!

C-TRÄNARE  DRESSYR

Påbörjat utbildning till C-tränare i dressyr färdig i höst 2019

För bokning av träning kontakta mig på 0707-480203

Laserbehandlig!

Med senaste lasertekniken mot inflammation och smärta!

login